Voir le contenu
ЯК ПІДГОТУВАТИ АВТОМОБІЛЬ ДО ЗИМИ

Поради STELLANTIS як підготувати автомобіль до зими 

Зима стає серйозним випробуванням для будь-якого автомобіля. Коливання температур, висока вологість, морози, слизька дорога, хімічні речовини на ній — все це погіршує стан автомобіля та якість їзди. Тому слід відповідально поставитися до приходу нового сезону та подбати про власний автомобіль. Саме тому STELLANTIS в Україні підготував список порад, як легко та комплексно підготувати автомобілі бренду CITROEN до приходу зими.

1. Зміна шин на зимові

Щоб не потрапити в небезпечну ситуацію на дорозі і не порушити закон, потрібно знати коли міняти літню гуму на зимову. Шина не по погоді швидше зношується, а також збільшує ризик виникнення аварії, адже зимові шини відрізняються від літніх більш м'яким матеріалом і глибоким малюнком протектора. Чіткої дати для переходу на зимову гуму немає, варто орієнтуватися на температуру за вікном, коли температура повітря протягом декількох днів не буде перевищувати +5...+ 7 градусів варто їхати у сервісний центр для заміни шин. А щоб записатися на сервіс бренду CITROEN варто лише заповнити онлайн-форму на офіційному сайті, погодити з менеджером зручний час і звичайно приїхати на сервіс у визначену дату. 

 

2. Заміна оливи

Від моторної оливи залежить термін експлуатації двигуна вашого автомобіля. Заміна або ремонт двигуна є трудомістким та недешевим процесом. Краще попередити можливі проблеми, аніж їх вирішувати. І в цьому допоможуть моторні оливи EUROREPAR, які створені та вироблені під контролем світового автомобільного гіганта Stellantis (Група PSA). Різні типи оливи, різне призначення, різні вимоги – але завжди незмінно висока якість! Обираючи оливу для вашого автомобіля слід враховувати, що оливи на різній основі не можна змішувати. Виділяється два типи основи моторної оливи – мінеральна чи синтетична. Моторні оливи на мінеральній основі виходять дешевшими, проте їх характеристики гірші: температурна стійкість і здатність протистояти окисленню, збереження заданого рівня в'язкості зі зниженням температури, ін.  Моторні оливи на синтетичній основі демонструють кращі експлуатаційні якості: забезпечують максимальне зниження тертя та захист деталей двигуна від зносу, краще протистоять окисненню під впливом високих температур, зберігають невисоку в'язкість навіть в умовах сильних морозів, що спрощує запуск двигуна. Але синтетичні моторні оливи дорожчі. Також можна виділити проміжний тип – моторні оливи на напівсинтетичній основі: середні експлуатаційні характеристики між мінеральними та синтетичними оливами, але також і середній ціновий діапазон. Тому довіряйте ваш автомобіль професіоналам, а вони в свою чергу довіряють продукції EUROREPAR. 

 

3. Своєчасне проходження технічного огляду

Для надійної роботи вашого автомобіля слід пам’ятати про своєчасне проходження ТО. Запорука здоров'я автомобіля - його періодичне технічне обслуговування фахівцями сервісних центрів. Технічне обслуговування включає в себе регулярні планові операції і ряд додаткових операцій, що здійснюються з урахуванням особливостей моделі автомобіля, пробігу та року випуску. Регламент технічного обслуговування докладно описаний в сервісній книжці вашого автомобіля. А для власників автомобілів бренду CITROEN діє програма ТО по фіксованій вартості – тобто вартість обслуговування зафіксована у сервісних центрах в рамках одного регіону. Це також дає можливість прорахувати витрати на автомобіль заздалегідь. В якій би частині України ви б не знаходилися, ви завжди можете розраховувати не тільки на якісне обслуговування, а і на «прозору» вартість. Прорахувати вартість технічного обслуговування можна на офіційних сайтах бренду CITROEN. І що важливо, для постагарантійних автомобілів діють додаткові знижки на ТО в порівнянні зі стандартною ціною: - 10% на ТО для всіх автомобілів старше трьох років та - 20% на ТО всіх автомобілів у віці від 5 років і старше.

 

4. Технічне обслуговування автомобілів, які знаходяться за кордоном

Навіть якщо в даний момент ви знаходитися за кордоном, дотримання регламентних ТО є обов’язковим, незалежно від місця перебування. Для цього необхідно звернутися до будь-якого офіційного сервісного центру в країні вашого перебування. Для виконання обслуговування необхідно надати в сервісний центр реєстраційні документи на автомобіль та сервісну книжку. Це стосується і потреби у гарантійному ремонті автомобіля. Просто звертайтесь у сервісні центри вашого бренду у місці перебування та отримуйте неодмінно якісний ремонт. Якщо випадок гарантійний – ви не оплачуєте ні роботу, ні матеріали.

 

 5. Заміна омивача

Зі зниженням температури повітря до позначки в -3 градуси в темний час доби водієві слід терміново подбати про необхідність заміни всіх літніх технологічних рідин на зимові – незамерзаючі. Ця операція, на перший погляд, проста і особливих навичок не вимагає. Однак деякі водії про цю просту процедури або забувають, або роблять помилки, які при низькій температурі призводять до поломок автомобіля і невиправданих витрат. Адже зі зниженням температури рідина в бачку замерзає та розширюється, що виводить з ладу насос, закупорює шланги, розриває сполучні штуцери і, що найгірше, форсунки. Тому варто заздалегідь подбати про таку звичну річ, як омивач скла.