Voir le contenu

Бренд CITROЁN представляє Новий CITROЁN ë-C3: перший доступний європейський електромобіль

  • НАЙКРАЩИЙ У КЛАСІ КОМФОРТ: абсолютно Новий CITROЁN ë-C3 вперше пропонує підвіску CITROЁN Advanced Comfort® у поєднанні з новими сидіннями CITROЁN Advanced Comfort®. Повністю електричний Новий CITROЁN ë-C3 забезпечує нульовий рівень шуму та вібрації – для максимального комфорту та релаксу під час руху.

 

  • ЛЕГКЕ ЖИТТЯ РАЗОМ З ЕЛЕКТРОМОБІЛЕМ завдяки акумуляторній батареї ємністю 44 кВт*год., що забезпечує запас ходу до 320 км (WLTP) та швидку зарядку постійним струмом з потужністю 100 кВт – таким чином акумулятор можна зарядити від 20% до 80% його ємності лише за 26 хвилин.

 

  • ПОВНА КОМПЛЕКТАЦІЯ усім необхідним: Новий CITROЁN ë-C3 дивує та захоплює широким переліком оснащення та неочікуваними «розумними» рішеннями ергономіки, включно з абсолютно новим салоном за концепцією C-ZEN LOUNGE, що дивує інноваційним переосмислення панелі приладів.

 

  • ГАРНЕ СПІВВІДНОШЕННЯ «ЦІНА/ЯКІСТЬ» гарантовано буде однією з переваг Нового CITROЁN ë-C3 – цей доступний електромобіль із запасом ходу в 320 км є найкращим підтвердженням прагнення Бренду CITROЁN зробити електричну мобільність доступною для всіх. Новинка в Європі буде пропонуватися за прозорою ціною від 23 300 євро. А уже до 2025 року обіцяє ще більш доступний ë-C3 із пробігом 200 км, за ціною від 19 990 євро.

 

  • НОВА МОВА ДИЗАЙНУ CITROЁN втілена у Новому CITROЁN ë-C3 – доступний електромобіль побудований на новій BEV-платформі, він демонструє новий стиль кузова та новий «світловий підпис» CITROЁN.

 

 

Бренд CITROЁN представляє четверте покоління популярної моделі CITROЁN C3 й знову сміливо кидає виклик звичним правилам для автомобілів B-класу, розроблених та виготовлених у Європі. Повністю електричний CITROЁN ë-C3 забезпечує найкращий у своєму класі комфорт руху, легкість та простоту експлуатації електроприводу, чудовий рівень оснащення, неймовірне співвідношення «ціна/якість». При цьому Новий CITROЁN ë-C3 не лише має відомий європейський Бренд, але й європейську якість – адже новинка буде вироблятись в Європі.

 

Повністю електричний Новий CITROЁN ë-C3 очолює лінійку четвертого покоління найпопулярнішого автомобіля Бренду – а саме CITROЁN С3 – який було продано у кількості понад 5,6 мільйона одиниць з моменту запуску першого покоління CITROЁN С3 в 2002 році. Сьогодні саме CITROЁN C3 є найпопулярнішою моделлю Бренду з показником у 29% від європейського обсягу продажів всіх автомобілів CITROЁN. За підсумками 2022 року, хетчбек CITROЁN C3 зайняв 11% європейського ринку сегменту В-класу.

 

Важливо те, що абсолютно новий CITROЁN ë-C3 відкриває новий розділ для CITROЁN. Популярний і сміливий французький Бренд переосмислює та заново знаходить себе – у забезпеченні доступної та повністю електричної мобільності для всіх і для кожного. Відповіддю на нові задачі сьогодення є ось такий повністю електричний хетчбек В-класу: який розроблено та виготовлено в Європі, який пропонує переваги нульових викидів та чистої електричної мобільності – при чому дає все це за справедливою доступною ціною.

 

 

Найкращий в класі комфорт

• Електромобіль CITROЁN ë-C3 здатен під час кожної подорожі подарувати відчуття «польоту на м’якому килимі»: це досягається завдяки поєднанню фірмової унікальної підвіски CITROЁN Advanced Comfort® та нових сидінь CITROЁN Advanced Comfort®.

 

Більший за розміром, але все ще компактний: абсолютно новий CITROЁN ë-C3 пропонує гарний внутрішній простір для комфортного розміщення пасажирів, вищу позицію водія за кермом (+100 мм порівняно зі звичними хетчбеками B-класу), спрощену посадку в салон, збільшений кліренс, а також зовнішні захисні накладки з можливістю персоналізації відповідно до смаків клієнтів.

 

Новий CITROЁN Ë-C3 – з новими гідравлічними відбійниками-обмежувачами для амортизаторів

 

Комфорт, у всіх його проявах, став одним з ключових та головних пунктів, навколо яких побудовано хетчбек. Саме тому, вперше в історії моделі CITROЁN C3, тут використано інноваційну та ексклюзивну підвіску CITROЁN Advanced Comfort®. Причому окремо варто відзначити, що це буде стандартне обладнання для електромобіля CITROЁN ë-C3.

 

Непомітні ззовні, але ефективні в роботі: особливі амортизатори підвіски Progressive Hydraulic Cushions® гарантують, що водій та пасажири Нового CITROЁN ë-C3 будуть насолоджуватися унікальним відчуттям комфорту на дорозі та навіть більше – кожна подорож буде нагадувати «політ на м’якому килимі». А все завдяки використанню прогресивних гідравлічних відбійників-обмежувачів для амортизаторів. Це дає інженерам більше свободи у налаштуваннях підвіски Нового CITROЁN ë-C3, завдяки чому під час руху й створюється враження польоту-левітації по нерівній поверхні. Гідравлічні упори (відбійники-обмежувачі) використовуються у поєднанні з амортизаторами та пружинами для кожного з коліс автомобіля; два таких гідравлічні упори використовуються замість звичних механічних упорів-відбійників – один працює на стиснення, інший на відбій (відскоки коліс).

 

 

По-домашньому затишний та комфортний салон

Дуже просторий салон Нового CITROЁN ë-C3 створено на основі елегантних матеріалів та вишуканих поверхонь, які забезпечують пасажирам відчуття, схожі на затишну «домашню» атмосферу великої світлої вітальні чи улюбленої спальні. Абсолютно нові сидіння CITROЁN Advanced Comfort® нового типу розроблені спеціально для CITROЁN ë-C3 та містять додатковий шар піни – вона створює приємне м’яке відчуття від першого контакту, а також надійно та комфортно підтримує тіло впродовж навіть довгої подорожі або на звивистих віражах.

 

Новий CITROЁN ë-C3 має суттєво збільшену висоту кузова – вражаючі 1,57 м – завдяки чому він забезпечує водію та пасажиру переднього сидіння на 30 мм більше простору для голови. Також збільшення висоти кузова дозволяє отримати більш високу «командирську» посадку водія за кермом: це покращує оглядовість навколо, додає відчуття контролю та безпеки. Якщо казати загалом, то Новий CITROЁN ë-C3 лише на 19 мм довший та на 6 мм ширший відносно попередника – довжина Нового CITROЁN ë-C3 дорівнює 4,01 м, а його ширина складає 1,76 м. Але саме завдяки суттєвому зростанню висоти кузова нового електромобіля, у його салоні вдалось отримати більше простору для пасажирів по всім ключовим напрямкам. Наприклад: відстань на рівні ліктів водія та переднього пасажиру зросла на 21 мм; відстань на рівні ліктів задніх пасажирів збільшилась 19 мм; а простір для колін пасажирів другого ряду є одним з кращих в класі – приблизно на 20 мм більше, ніж в середньому у конкурентів-автомобілів європейського В-класу.

 

Крім того, Новий CITROЁN ë-C3 дозволяє легко перевозити різноманітний багаж та речі. Його високий салон буквально сповнений корисними та продуманими місцями для зберігання дрібних речей, які мають завжди бути «під рукою»: ніші в панелях дверцят; полички на центральній консолі та в зоні підлокітника; також передбачено зручне місце для бездротової зарядки (стандарт для комплектації «Max»). Можливість модульного часткового складання заднього сидіння, що розділено в пропорції 60/40 (стандарт для комплектацій «You» та «Max»), а також ширина між задніми колісними арками 1 015 мм гарантує, що власники Нового CITROЁN ë-C3 без проблем зможуть перевозити великогабаритні речі. Нарешті, доволі великий багажник об’ємом 310 літрів буде достатнім для звичайних щоденних поїздок: в магазин, на роботу тощо.

 
 
Легке життя разом з електромобілем

• Електродвигун на 83 кВт (113 к.с.) забезпечує вдосталь потужності та крутного моменту – як для щоденних міських поїздок, так і для довготривалих заміських подорожей; акумуляторної батареї ємністю 44 кВт*год. вистачає для запасу ходу до 320 км за правилами вимірювального циклу WLTP.

 

• Швидка зарядка постійним струмом потужністю 100 кВт дозволяє поповнити ємність акумулятора від 20% до 80% лише за 26 хвилин.

 

Нова енерго- та економно-ефективна платформа створена саме для BEV-електромобілів (Battery Electric Vehicle) та використовує акумуляторну батарею типу LFP («Lithium Ferro Phosphate» або «літій-феро-фосфат») ємністю 44 кВт*год. – цього вистачає на запас ходу до 320 км за правилами вимірювального циклу WLTP. Водночас, функція «швидкої зарядки» постійним струмом потужністю 100 кВт дозволяє підзарядити акумулятор в межах від 20% до 80% його ємності лише за 26 хвилин.

 

Стандартне заряджання змінним струмом від 20% до 80% займає 4 години 10 хвилин (потужність 7 кВт) або 2 години 50 хвилин (потужність 11 кВт). Доступ до зарядних станцій змінного струму як вдома, так і на громадських зарядних станціях максимально простий – все завдяки використанню стандартного кабелю та зарядного порту типу Mode 3. Це ідеальне рішення для регулярної підзарядки акумулятору вдома за допомогою настінного зарядного блоку типу Wallbox, а також на громадських зарядних станціях. Адже такий кабель та зарядний порт сумісний як з однофазною зарядною станцією з потужністю до 7,4 кВт, так і з трифазною зарядною станцією з потужністю до 11 кВт.

 

Завдяки електродвигуну потужністю 83 кВт або 113 к.с. та автоматичній електрично-механічній трансмісії (редуктор для електромотора з селектором керуванням), Новий CITROЁN ë-C3 прискорюється 0-100 км/год. приблизно за 11 секунд та пропонує максимальну швидкість 135 км/год. Таким чином, електромобіль CITROЁN ë-C3 забезпечує цілком достатню потужність та динаміку, яких вистачає для повсякденного водіння та щоденних поїздок – як в умовах міста, так і на приміських шляхах.

 

 

Гарне співвідношення «ціна/якість»

• Новий CITROЁN ë-C3 має запас ходу до 320 км та буде пропонуватися в Європі за дуже привабливою ціною – від 23 300 євро. Таким чином, Бренд CITROЁN втілює свою місію: зробити повністю електричну мобільність доступною для всіх.

 

• Для покупців простота та легкість вибору версії Нового CITROЁN ë-C3 забезпечується оптимізованою лінійкою з двох чудово обладнаних комплектацій  – «You», та «Max» .

 

• Citroën ë-C3 з пробігом 200 км з’явиться в 2025 році за ціною в Європі від 19 990 євро.

 

Нова платформа – як запорука економності та ефективності

 

Вперше в Європі, Бренд CITROЁN створив абсолютно новий CITROЁN ë-C3 на платформі, яка з самого початку була розроблена для електромобілів BEV (Battery Electric Vehicle, повністю 100% електромобіль). В основі новинки лежить версія дуже гнучкої глобальної платформи Stellantis Smart Car – і саме це дозволило Бренду CITROЁN зробити абсолютно новий CITROЁN ë-C3 максимально доступним для покупців.

 

 

 

Нова мова дизайну CITROЁN

 

• Перший дебют на серійній моделі – електромобіль CITROЁN ë-C3 отримав новий характерний фірмовий «світловий підпис» Бренду та новий логотип у вигляді великого овалу з новою інтерпретацією фірмових «подвійних шевронів» CITROЁN.

 

• Завдяки високому кузову та «сміливій» зовнішності, Новий CITROЁN ë-C3 з гордістю представляє нову стилістику та нову мову дизайну Бренду CITROЁN, що вперше була продемонстрована на концепті CITROЁN Oli 2022 року – вертикальні лінії створюють контраст з горизонтальними поверхнями, а звершують образ високотехнологічні деталі-акценти.

 

Одним з головних елементів дизайну є виразні передні фари та задні ліхтарі, які вперше також були використані на концептуальному автомобілі CITROЁN Oli. Всередині високотехнологічної світло-оптики можна знайти унікальний тришаровий «світловий підпис»: з однією вертикальною та двома горизонтальними лініями-лезами.

 

Короткий, високий, горизонтальний капот має рельєфні поверхні, які відбивають світло та ефектно контрастують з більш вертикальним профілем передньої частини кузова – наприклад, майже вертикальним лобовим склом. Це надає електромобілю більш об’ємного зовнішнього вигляду, дозволяє отримати більше простору всередині, а також підкреслює відчуття захисту водія та пасажирів.